Om translatør Lars Holte

 

larsLars Holte blev Danmarks første statsautoriserede translatør i norsk 1983 og har desuden Erhvervssproglig Afgangseksamen (EA) i engelsk og tysk fra Handelshøjskolen i København (1983). Det borger for stor viden om oversættelse i teori og praksis.

Lars Holte er født og opvokset i Norge og har norsk studentereksamen (Forsvaret Gymnas Halden 1975). Inden han flyttede til Danmark, gennemførte han en officersuddannelse ved det norske søakademi (Sjøkrigsskolen i Bergen 1976) og gjorde pligttjeneste som torpedoofficer ombord på norske undervandsbåde (1976-78). Denne spændende tid gav ham stor indsigt i og god praktisk erfaring med en lang række tekniske fagområder. De første fem år i Danmark gik med til at skaffe sig en teoretisk oversætteruddannelse ved Handelshøjskolen i København (Erhvervssproglig Afgangseksamen i engelsk og tysk). Siden 1983 har han udelukkende arbejdet som selvstændig translatør.

 

Lars Holte har lang erfaring i branchen og deltager aktivt i translatørstandens faglige organisationer. Lars Holte har blandt andet siddet i Translatørforeningens bestyrelse i flere omgange og været foreningens repræsentant i LIBER (Liberale Erhvervs Råd).

Lars Holte var også en af de første, der blev udeksamineret på den nye Master of Language Administration-uddannelse på Copenhagen Business School. Denne uddannelse lægger vægt på brug af moderne sprogteknologi, terminologistyring og projektstyring. Se MLA.

logo2